Om vikten av köksredskap i blått och turkost

Publicerad 2013-06-28 12:08:00 i Allmänt,

Håhå, porslinssamlingen växer långsamt men stadigt! Hittade begagnade, men knappt använda kaffekoppar som matchar min tallrik med sparvugglor. Har börjat mysa lite på lagerhaus hemsida. Om ingen hindrar mig (typ min inre smaug) kommer jag fylla mitt studentkrypin med turkosa vispar och fågelmönstrade handdukar. Självklart behöver man köksredskap i alla existerande nyanser av blått och turkost! Matlagning är en såpass viktig del av livet som vegetarian med överdriven ämnesomsättning att man lika gärna kan äta och tillaga med stil. 
 
 

Om vikten av att måla konstiga djur för att man själv vill

Publicerad 2013-06-23 22:42:33 i Allmänt,

Sånt här ägnar jag min begränsade tid på jorden åt. Det för inte världen framåt, löser inga problem, skänker mig varken pengar eller livserfarenhet, men är ett lagom meningslöst och mysigt tidsfördriv och egentligen inte mer meningslöst än något annat (folk tar ju kort på sin mat utan att någon höjer på ögonbrynen). Framförallt: jag kan måla vad fan jag vill. Jag kan odla min besatthet av konstiga mytologiska väsen utan att en jävel kan ha några invändningar. Jag kan måla hur blodiga och fula saker som helst och det är ingen annans business och det är befriande att ha något som är ens alldeles eget. Mitt lilla universum av treögda korpar och albinofåglar med sladdar. 
 
Tänkte ett tag ägna mig åt det yrkesmässigt, som konstnär, illustratör eller tatuerare, men har insett att jag är trygghetsnarkoman och helst vill ha en fast inkomst och ett ordnat liv. Sedan skulle det innebära ett ständigt kompromissande och en enorm prestationsångest att vara beroende av att någon annan vill hosta upp pengar för ens skapelser. Ingen kommer ta mitt målande ifrån mig och jag behöver inte gå några fancy konstskolor med tusentals kronor i terminsavgift för att legitimera mitt pyssel för mig själv eller omvärlden. Vissa ägnar sig åt golf (eller fotvård, varpa, trumpet, balett eller valfri annan sysselsättning), jag ägnar mig åt zombieenhörningar och om jag helt plötsligt hellre vill måla pelargoner är det ingen som hindrar mig. Det är fantastiskt.  
 

Om att sakna hösten

Publicerad 2013-06-20 22:25:00 i Allmänt,

Saknar den där krispiga septemberluften, saknar studiemotivation och nya skrivblock, trattkantarellsmörgåsar och min ganska omfattande halsdukssamling. Vill sparka i löv och skriva prydliga anteckningar. Vill rota runt på myrorna i borås efter den perfekta sherlock-holmes-rocken i svart ull (man behöver alltid en jacka till). Vill hitta någon konstig studentförening, helst tolkien-relaterad. Vill pyssla i ordning min lilla kokvrå och köpa kaffekoppar som matchar mina turkosa tallrikar (har citruspress, elvisp och pajform men inte en enda kopp). Vill mysa med lagom klurig kod (hade sådan svår kodabstinens att jag anmälde mig till en sommarkurs på halvfart i programmering och det har lindrat mina besvär något). 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om huvudstaden (plus en enhörning)

Publicerad 2013-06-20 21:40:28 i Allmänt,

Har återvänt till västkusten efter en kort visit i svea rikes charmerande huvudstad. Har semestrat med familj, vilket betyder konsumera stora mängder mat med regelbundet intervall, besöka ett stort antal museer med diverse underliga utställningar (hår på nordiska museet, helmut newton på fotografiska och kinesiska bronskärl på östasiatiska) och springa runt förvirrat i t-centralen. Min relation till stockholm är lite småkomplicerad, men det är mest mitt eget fel. Hysteriska folkmassor i tunnlar plus en konstant brötande ljudmatta är inte riktigt min kopp te. Fick akut göteborgs- och skogsabstinens och ville mest inta fosterställning i en liten ljudisolerad madrasserad cell. 
Så, öh, sorry Stockholm. Det är inte du, det är jag. Det kommer aldrig bli vi. Men jag antar att du överlever.
 
Slänger in en enhörning också, bara för att höja stämningen lite. (Alla älskar enhörningar och de som inte gör det vågar bara inte erkänna det för sig själva.)
 
 

drakkatt

Publicerad 2013-06-13 18:23:30 i Allmänt,

Pysslade ihop ett gratulationskort till före detta klasskompis som är lika besatt av drakar och katter som jag. Ska bli en crazy cat lady när jag blir stor, men hade hellre blivit crazy dragon lady, a la huset targaryen. Använder mig av game of thrones-referenser som ingen begriper sig på i mitt dagliga tal, spenderar så mycket tid i västeros att jag snart borde adressändra. Tur att min umgängeskrets är tolerant och tålmodig med mina små besattheter. Tillbringade gårdagskvällen med 29krsrödvin och lärde mig vika rosor av svarta servetter i trevligt sällskap och fantastisk nyadopterad guldkjol (som förresten matchar 'A Dance with Dragons'!!).
Har dessutom fått nåt anfall och typ nästan ägnat mig åt heminredning i mitt rum (hör och häpna), nu kan man med lite fantasi få intryck av att stället faktiskt är bebott. (Gardiner är dock fortfarande överskattat dammsamlande trams.) Turkos drömfångare från vän, foton från fotouställning på hjälmared, tavlor från föräldrarna. 
 
 
 

Om sommaren

Publicerad 2013-06-11 18:30:25 i Allmänt,

Sommarens innersta mening är att dricka öl i solsken med trevligt sällskap, förslagsvis i närheten av vatten, förslagsvis med sina bländande vita smalben lätt uppskrapade av havstulpaner och håret tovigt av salt (eller i min väns fall: citronjuice i ett tappert men resultatlöst försök att bli blond). Detta bör kombineras med kaffe, mer trevligt sällskap och långa strövtåg genom göteborg i sommarskrud. Håhå. Är så vansinnigt lycklig över att kunna ha ett socialt liv igen, att orka uträtta något, att kunna springa genom skogen med radioheads allra knepigaste elektroniska låtar pulserande i lurarna och se neonblå trollsländor och tufsiga björktrastungar.
 
 
 

Om vikten av bra böcker när man är sjuk

Publicerad 2013-06-05 17:45:25 i Allmänt,

Jag börjar typ bli frisk, efter en veckas lite väl intensivt förhållande med strepsils och mina filtar. Har precis påbörjat den här lilla godingen dock, den har räddat mig ur min rastlösa förtvivlan (aka tränings- och socialt-liv-abstinens). Den är asfet, i dubbel bemärkelse. 
 
Vill just nu bara dricka mig redlös i svinhöga svinsnygga skor och bete mig allmänt ungdomligt och puckat, en liten otrevlig konsekvens av att vara stilla i en vecka. Men ska fira faderns födelsedag och sluta hosta först. Sen ska jag ha ett liv igen.

Om

Min profilbild

Olga

Formgivningsfreak, blivande webbredaktör, hobbyillustratör, mysmästare, matvrak, hob i exil. En mikroskopisk prick på en mikroskopisk prick i universum, men man får ju göra det bästa av situationen. Jag ägnar huvudsakligen min begränsade tid på jorden åt att mysa med typsnitt och kod, måla tvåhövdade albinokråkor, läsa sönder sagan om ringen, citera liftarens guide till galaxen och laga paj på lediga stunder.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela