färgmatchat lördagsplugg

Publicerad 2013-03-23 12:42:24 i Allmänt,

Jag rotade fram min rutiga ulliga trotjänarfilt ur förrådet, trots att det precis varit vårdagjämning. Det är minusgrader och man måste faktiskt anpassa sig vare sig man vill eller inte... Elva timmars kvalitetstid tillsammans och jag var en ny människa! Kände mig gammal... men det var mysigt. Livet en lördagsförmiddag:
En ullig filt är utan konkurrens den bästa studietekniken! Plus att stänga ned facebook, plocka fram sitt jävlaranamma och inse att kulturskolan (kommunikation som meningsskapande) faktiskt är ganska trevlig om man vill det. Sedan ändrar man teckensnitt till Garamond, gör underrubrikerna kursiva i mörkgrått, mår jättebra och inser att man är miljöskadad för livet. Jag kommer aldrig kunna skriva minsta lilla brev utan att formge det och det känns ganska bra. Stod seriöst i duschen och tänkte på wordpress imorse... Öh. Min kalender är kaos igen, tur att den ser så harmonisk ut på utsidan i alla fall. (Känslan som uppstår när kalendern och filten och ens seminarieuppgift har exakt samma färgskala, huhu.) 

livet just nu

Publicerad 2013-03-18 17:55:06 i Allmänt,

Skolan började igen efter evighetslångt uppehåll i form av sportlov+praktik+temavecka och det såg ut lite så här: (ambitiös planering för ny kurs sett genom dimma av trötthet)
och kändes mest så här: (vykort från finland från min söta japanska klasskompis)
Men efter en helg i dals långed, min favoritmetropol i dalsland, hos min favoritsilversmed, så kändes det lite bättre. Vi promenerade långt, såg på sagan om ringen med rosa ullfilt, lagade mat, drack kaffe, pratade med fluffiga hästar och det var precis vad jag behövde efter en kaosvecka då 75265 nya projekt drog igång samtidigt som jag drabbades av att det snart är sommar igen och mest ville gräva ned mig nånstans och invänta hösten.
Men nu jäklar har jag flyt! Jag fick gjort massa saker (lite otippat på en måndag och allt), sökte till webbredaktörsprogrammet och fick sån feeling att jag bestämde att idag var dagen då jag unnar mig de färgglada markeringspilarna jag gått och suktat efter i några veckor. Sedan hittade jag ett turkost block och mysigheten var på topp, nästan lika hög som vid lunchen då jag avnjöt den mest utsökta indiska grönsaksgryta jag någonsin fått äran att uppleva. Kort sagt: livet är helt okej nu.

vår (nästan)

Publicerad 2013-03-10 18:41:03 i Allmänt,

Det är vansinnigt kallt och vansinnigt soligt och jag har tillbringat helgen med biblioteksbesök, sagan om ringen, akvarell och städning, kunde knappast varit bättre. fick sån feeling att jag till och med tränade lite grann, det händer inte ofta och jag blir lika chockad varje gång.
 

Om

Min profilbild

Olga

Formgivningsfreak, blivande webbredaktör, hobbyillustratör, mysmästare, matvrak, hob i exil. En mikroskopisk prick på en mikroskopisk prick i universum, men man får ju göra det bästa av situationen. Jag ägnar huvudsakligen min begränsade tid på jorden åt att mysa med typsnitt och kod, måla tvåhövdade albinokråkor, läsa sönder sagan om ringen, citera liftarens guide till galaxen och laga paj på lediga stunder.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela